• MNE
  • ENG
21.Maj.2018
DR SAVO KENTERA NA KONFERENCIJI NATO DEFENCE COLLEGE

You are here

Home / DR SAVO KENTERA NA KONFERENCIJI NATO DEFENCE COLLEGE

DR SAVO KENTERA NA KONFERENCIJI NATO DEFENCE COLLEGE

Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore, dr Savo Kentera govorio je na konferenciji NATO Defence College koja se održava u Rimu. U fokusu konferencije su, između ostalog, bezbjednost i stabilnost Balkana, vladavina prava, borba protiv organizovanog kriminala, terorizma i brojne druge teme.

 

Kentera je istakao kako članstvo Crne Gore u NATO ne predstavlja nikakvu nagradu, već nešto sto je Crna Gora zaslužila napornim radom u proteklom periodu. Takođe, članstvo je pokazatelj povjerenja ostalih 28 država članica Alijanse. U tom smislu, Crna Gora je spremna da i kao članica NATO dokaže svoju privrženost i posvećenost zapadnim vrijednostima i da shodno tome da svoj doprinos jačanju vladavine prava i borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala.

 

Na pitanje kako vidi najavljene anti-NATO proteste koji će se odrzati u subotu u Podgorici, Kentera je istakao da su protesti demokratsko pravo svakog građanina dok god se odvijaju u miru i u skladu sa zakonom, i da ih ima i u svim članicama NATO, ali da to neće i ne može promijeniti činjenicu da je Crna Gora gotovo već sada punopravna članica NATO i da će Skupština Crne Gore tu odluku uskoro i ratifikovati.

Share This: