2BS FORUM

PLATFORMA ZA POLITIČKU, STRUČNU I KONSTRUKTIVNU DISKUSIJU

2BS (To Be Secure) FORUM je godišnji političko-bezbjednosni forum na visokom nivou i vodeći je međunarodni forum u Jugoistočnoj Evropi (JIE). 2BS Forum se bavi pitanjima globalne, evroatlantske bezbjednosti i bezbjednosti u JIE. Glavna karakteristika ovog Foruma je učešće velikog broja poznatih akademika i stručnjaka u oblasti bezbjednosne politike kao i visokih zvaničnika iz JIE i transatlanske oblasti.

Ovaj događaj predstavlja forum diskusije od velike važnosti i uticaja, koji pomaže ne samo promovisanju novog načina razmišljanja, već i promovisanju taktičkog razmišljanja prilikom reformi u JIE, građenju čvršće veze između ključnih aktera i partnera i samim tim čini ovu regiju bezbjednijim i prosperitetnijim mjestom, koje može doprinijeti globalnim izazovima u budućnosti.

Govornici na Forumu ne izlažu svoje prezentacije ex cathedra. Naprotiv,svaki panel vodi iskusni moderator na dinamičan i interaktivan način, poput televizijske debate. Moderator intervjuiše paneliste a u isto vrijeme omogućava interakciju sa publikom.

Ciljna grupa Foruma su važni donosioci odluka, članovi skupština, predstavnici vlada, akademske zajednice i ostali ključni akteri u oblasti spoljne i bezbjednosne politike. Vrlo važna ciljna grupa je korporativni sektor, šefovi i vlasnici uticajnih preduzeća i kompanija koji će imati mogućnost da razgovaraju sa predstavnicima vlade o rješavanju trenutnih izazova na polju bezbjednosti.

Ovaj Forum je odlična prilika za razmjenu mišljenja o različitim pitanjima. Učesnici imaju priliku da upoznaju crnogorsku kulturu i uživaju u nacionalnim jelima kao i da posjete istorijske i kulturne spomenike Crne Gore.

Jezici:  Engleski, crnogorski, srpski, hrvatski i bosanski.

DATUM: 30 MAJ – 1 JUN, 2019

više o 2BS Forum na www.2bs.me