Organizacija mladih Atlantskog saveza Crne Gore (YATA Montenegro) objavljuje poziv za prijem novih članova.

YATA Montenegro je važan stub Atlantskog saveza Crne Gore, sa misijom aktivnog promovisanja evroatlantskih ideja i vrijednosti u crnogorskom društvu, kao i transatlantske saradnje mladih. Organizacija učestvuje u afirmaciji značaja uloge Crne Gore kao NATO članice u međunarodnim okvirima.  

Članstvo u YATA Montenegro mladim profesionalcima, studentima i istraživačima zainteresovanim za evroatlantsku bezbjednost nudi mogućnosti učešća u brojnim događajima u Crnoj Gori i inostranstvu, uključujući posjete relevantnim institucijama, susrete sa predstavnicima diplomatske mreže u Crnoj Gori, te prisustvo međunarodnim konferencijama iz oblasti bezbjednosti, demokratije i vladavine prava.

YATA Montenegro je dio YATA International, vodeće omladinske mreže koja okuplja više od 20 nacionalnih YATA organizacija, sa ciljem afirmacije transatlantskih vrijednosti ugrađenih u Sjevernoatlantski ugovor.

Članstvo u YATA Montenegro je na volonterskoj osnovi.

Zainteresovani kandidati/kinje mogu poslati svoj CV i motivaciono pismo na adresu [email protected], sa naznakom prijava za članstvo u YATA.

Kandidati/kinje koji uđu u uži izbor će, po završetku konkursa, biti pozvani na intervju.

Konkurs je otvoren do 25. maja 2022. godine, a pravo na prijavu imaju kandidati/kinje od 18 do 28 godina.

Predsjednica YATA Montenegro,

Milica Đukanović