Atlantski savez Crne Gore partner je međunarodne konferencije „Koliko privatni sektor doprinosi održivom razvoju ekonomija u razvoju u Evropskoj uniji i zemljama kandidatima za članstvo u Jugoistočnoj Evropi“.Konferencija, koju organizuje Centar Kozmetski (The Kozmetsky Center),  održaće se putem ZOOM vebinara 28. i 29. septembra od 16:30 do 22 sata po centralno-evropskom vremenu.

Riječ je o šestoj po redu godišnjoj seriji konferencija koje se organizuju na temu transatlantske bezbjednosti, a koje se održavaju u saradnji sa Centrom za evropske studije i Centrom za ruske, istočnoevropske i evroazijske studije na Teksaškom univerzitetu u Ostinu.

Osim Atlantskog saveza Crne Gore partneri konferencije su  Savjet za svjetska pitanja iz Ostina i Poslovni samit Teksas-EU. Konferencija će okupiti akademske eksperte iz oblasti ekonomija u razvoju, predstavnike američkih i evropskih politika, kao i američke i globalne lidere iz svijeta privatnog sektora/investicija, koji će podijeliti njihovo profesionalno iskustvo, viziju i istraživanja.

Na konferenciji će, između ostalih, govoriti predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore, dr Savo Kentera, dekan Globalnog biznisa Univerziteta Tafts, dr Baskar Čakravorti, direktorica Instituta za tržišta u razvoju na Univerzitetu Kornel, dr Lurdes Kazanova, ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama, dr Milica Pejanović-Đurišić, nekadašnji šef srpske diplomatije, Vuk Jeremić, gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, potpredsjednica Mreže za održivi razvoj UN-a, dr Fibi Kunduri i mnogi drugi.

Lideri globalnih sektora velikih korporacija (Tesla, Dell, Whole Foods) pozvani su da pruže saznanja zasnovana na iskustvima u oblasti održivog razvoja, investicija i djelovanja kako u Teksasu tako i širom svijeta.

Svi zainteresovani za praćenje konferencije mogu se registrovati putem LINKA.