utorak, 22. oktobar 2019.

Hotel CentreVille, Podgorica, Crna Gora

Konferencija „DFC 365“ u organizaciji Atlantskog saveza Crne Gore, održaće se 22. oktobra 2019. godine u hotelu CentreVille u Podgorici.

Digitalni forenzički centar (DFC), odsjek Atlantskog saveza Crne Gore, obilježava prvu godinu postojanja. S toga će ova konferencija biti odlična prilika za upoznavanje sa radom DFC-a, osvrt na dosadašnje rezultate u borbi protiv dezinformisanja kao i na izazove u budućnosti. U sklopu konferencije će takođe biti predstavljena publikacija sa rezultatima DFC-a.

Nakon prezentacije će uslijediti dinamična panel diskusija u čijem fokusu će biti goruća pitanja u predstojećem periodu, pogotovo izbori u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu naredne godine, koji su veoma plodno tlo za kampanje dezinformisanja, hibridno ratovanje i pokušaje destabilizacije demokratskih sistema. Pred DFC-om je godina velikih izazova koja će zahtijevati mnogo predanog rada u vidu monitoringa medija, izbornih kampanja, analize narativa, prikupljanja, obrade i distribucije podataka, sve u cilju suzbijanja dezinformisanja.