Zamjenik državnog sekretara za bezbjednosnu politiku i politički direktor Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske, dr István Balogh sa saradnicima, sastao se  sa predsjednikom Atlantskog saveza Crne Gore, dr Savom Kenterom i njegovim saradnicima. Tom prilikom razgovarali su o misiji i projektima Atlantskog saveza Crne Gore, aktivnostima koje sprovodi kroz svoja tri centra i izazovima koji predstoje.

Delegacija je posjetila i Digitalni forenzički centar, čija je misija aktivna borba protiv dezinformisanja i jačanje otpornosti društva na ovu sve učestaliju pojavu. Konstatovano je da će izbori koji će se održati naredne godine u Crnoj Gori i u regionu biti idealna meta  za maliciozne strane uticaje i da je pred DFC godina predanog i posvećenog rada na njihovom suzbijanju, odnosno razotkrivanju. Kada je riječ o ovom fenomenu, istaknuto je da je čvrsta saradnja među državama članicama NATO ključna.

Sastanak je poslužio i kao dobra prilika za postizanje dogovora o budućoj saradnji te razmjeni iskustava i ekspertiza sa mađarskim institutima koji se bave sličnim pitanjima i da je, kako je zaključeno, jačanje saradnje je od suštinskog značaja.