Čestitka povodom Dana Europe

Obilježavanjem Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom, danas se širom starog kontinenta promoviše vizionarski i slobodarski duh koji nas spaja kao Evropljane, prevazilazeći granice i povezujući nas u demokratiji, raznolikosti i solidarnosti – temeljima na kojima počiva budućnost Crne Gore i Evropske unije. 

Ovaj značajan datum podsjeća nas na napredak koji smo ostvarili kroz jačanje veza sa Evropskom unijom, kao i na izazove s kojima se suočavamo na evropskom putu. U Atlantskom savezu Crne Gore zbog toga već gotovo dvije decenije promovišemo evropske i transatlantske vrijednosti, i kroz partnerski odnos sa EU i zemljama članicama radimo na unapređivanju bezbjednosnog okvira u našoj zemlji, neophodnog za stvaranje sigurnog okruženja za sve naše građane i ekonomske konkurentnosti naše zemlje. 

U duhu Dana Evrope, Atlantski savez Crne Gore poziva na čvrstu posvećenost vanjskoj politici Evropske unije i evropskim principima na kojima naša zemlja gradi svoju vanjsku i unutrašnju politiku od sticanja nezavisnosti, kako bi se zadržao fokus na završetku procesa evropskih integracija Crne Gore kao jednog od ključnih političkih ciljeva naše zemlje. 

Ostvarenje vizije evropske budućnosti koja obuhvata prosperitet, stabilnost i napredak za sve narode našeg kontinenta podrazumijeva zajednički doprinos svih nas na jačanju demokratskih institucija, promociji ljudskih prava i jednakosti, te regionalne i međunarodne saradnje.

Podijelite na:

Povezani članci

ASCG institucionalni partner NATO Public Foruma
NATO Public Forum će se održati tokom NATO samita u Vašingtonu 10-11. jula 2024. godine
Profesionalno novinarstvo odgovor na maligne uticaje
Akt o digitalnim uslugama (DSA), Evropski akt o slobodi medija (EMFA) i Regulativa o transparentnosti i ciljanju u političkom oglašavanju tema panela "Zakonodavstvo EU o informacionom ekosistemu"
Monitoring medija: Najviše se manipuliše činjenicama
Rezultate monitoringa predstavili smo na konferenciji “Informacioni ekosistem i borba protiv stranog uticaja i manipulacije informacijama - lokalna, regionalna i evropska perspektiva” u Podgorici
Cerović: Igranje na kartu polarizacije vodi ka sukobima
Radionicu na temu polarizacije i nacionalizma u Crnoj Gori „Unapređenje demokratije kroz međusobno razumijevanje“ vodio je komunikolog Radoje Cerović
7 godina članstva u NATO: Crna Gora kredibilan partner ...
Crna Gora je kredibilan partner NATO-a, a njena vojska, učešćem u brojnim misijama i aktivnostima, doprinosi bezbjednosti crnogorskih i svih građana Alijanse, poručeno je povodom sedam godina članstva...
Bolje iskoristiti prednosti NATO članstva
Izjava predsjednice Atlantskog saveza Crne Gore, prof. dr Milice Pejanović-Đurišić, povodom sedam godina članstva Crne Gore u NATO.
Čestitka povodom Dana Europe
Prijavite se na Newsletter