FIMI i hibridne prijetnje

U eri obilježenoj brzim tehnološkim napretkom i međusobnom povezanošću, vlade se suočavaju sa nizom hibridnih prijetnji koje prevazilaze tradicionalne granice. Izazovi koji se kreću od finansijskih manipulacija do informacionog ratovanja i sajber napada, zahtjevaju sveobuhvatnu strategiju za efikasnu borbu kako protiv hibridnih prijetnji tako za snažnije institucije koje će građane zaštiti od uticaja manipulacije informacijama.

Reagovanje Atlantskog saveza Crne Gore
Saopštenje Atlantskog saveza Crne Gore povodom tvrdnji ministra odbrane iznijetih u emisiji "Načisto"
Poljsko iskustvo u borbi protiv dezinformacija
Ključni cilj suprotstavljanje ruskim dezinformacijama o ratu u Ukrajini, uključujući i klevete protiv Poljske, kao jedne od ključnih država koje podržavaju Ukrajinu
Operacija Maskirovka: igra bez pravila
Kroz dokumentarac razotkrivamo razmjere miješanja Rusije u demokratske procese u Crnoj Gori i istražujemo uticaj koji ima na političko okruženje u Crnoj Gori i društvenu koheziju
Izazovi ukrajinskog društva
Hibridni rat Revolucije dostojanstva koji vodi Kremlj ometa prozapadne snage u sprovođenju reformi u ukrajinskom građanskom društvu, javnoj upravi i zapadnoj dijaspori.
Globalni i crnogorski odgovor na savremene sajber prije...
Sajber ratovanje, kao neoružani oblik sukoba, pojavljuje se u miru, ali je i redovni pratilac oružanih sukoba u ratu. Ova činjenica posebno je izražena u savremenim oružanim sukobima.
FIMI i hibridne prijetnje
Prijavite se na Newsletter