Organizacija

Digitalni Forenzički Centar

Prvi digitalni centar takve vrste na Zapadnom Balkanu, DFC je posvećen suzbijanju dezinformacija, lažnih vijesti i propagandnih kampanja koje imaju za cilj destabilizaciju demokratskih procesa i institucija u Crnoj Gori i regionu. Tim DFC-a fokusira se na ključne aktivnosti koje se nalaze u crnogorskom i širem informacionom prostoru, a koje kroz plasiranje djelimično ili potpuno netačnih informacija pokušavaju da diskredituju i podrivaju demokratske institucije. Značajan resurs DFC-a je široka mreža saradnika iz regiona Zapadnog Balkana, Evrope i SAD, kao i dugoročnu saradnju sa Atlantskim savezom SAD i Institutom za državništvo iz Londona.

Centar za međunarodne odnose

Centar za međunarodne odnose promoviše regionalnu saradnju i integracije zasnovane na zajedničkim vrijednostima i zajedničkom interesu o slobodnoj, prosperitetnoj i mirnoj budućnosti. Centar ima za cilj da katalizuje lokalne, regionalne i globalne strategije u cilju efikasnijeg djelovanja na međunarodne, ekonomske i druge politike. Kao važan aspekt i proizvod rada Atlantskog saveza Crne Gore na ovom polju izdvaja se 2BS Forum, vodeći političko-bezbjednosni forum u regionu koji se bavi pitanjima globalne bezbjednosti i bezbjednosti u Jugoistočnoj Europi.

Centar za borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma

Centar za suzbijanje terorizma i nasilnog ekstremizma posvećen je pružanju praktične podrške i multidisciplinarnih smjernica za jačanje vladavine prava i suzbijanje ekstremizma koji može dovesti do terorističkih aktivnosti. Kroz praćenje i analizu trendova, Centar se bavi osnovnim uzrocima radikalizacije, promjenama u metodama i tehnikama ekstremističkih i terorističkih organizacija, te strategijama sa posebnim fokusom na ekstremizam desnog krila, kako bi društvo i država izgradili otpornost i suprotstavili se ovom fenomenu.

YATA Montenegro

YATA Montenegro je organizacija mladih Atlantskog saveza Crne Gore. Kroz aktivno uključivanje mladih u diskusije, inicijative i projekte, YATA Monternegro ima za cilj da oblikuje informisanu, angažovanu i sposobnu generaciju lidera spremnih da se suoče sa savremenim izazovima u oblastima međunarodne sigurnosti, odbrane i diplomatije. Yata Montenegro predstavlja platformu za razvoj liderstva i promociju euro-atlantskih vrijednosti među crnogorskom omladinom, gdje se misija ogleda u podsticanju kritičkog razmišljanja, kao i međukulturnog razumijevanja i saradnje.

Organizacija
Prijavite se na Newsletter