Konkurs za prijem novih članova YATA

Organizacija mladih Atlantskog saveza Crne Gore (YATA Montenegro) objavljuje poziv za prijem novih članova.

YATA Montenegro je važan stub Atlantskog saveza Crne Gore, sa misijom aktivnog promovisanja evroatlantskih ideja i vrijednosti u crnogorskom društvu, kao i transatlantske saradnje mladih. Organizacija učestvuje u afirmaciji značaja uloge Crne Gore kao NATO članice u međunarodnim okvirima.  

Članstvo u YATA Montenegro mladim profesionalcima, studentima i istraživačima zainteresovanim za evroatlantsku bezbjednost nudi mogućnosti učešća u brojnim događajima u Crnoj Gori i inostranstvu, uključujući posjete relevantnim institucijama, susrete sa predstavnicima diplomatske mreže u Crnoj Gori, te prisustvo međunarodnim konferencijama iz oblasti bezbjednosti, demokratije i vladavine prava.

YATA Montenegro je dio YATA International, vodeće omladinske mreže koja okuplja više od 20 nacionalnih YATA organizacija, sa ciljem afirmacije transatlantskih vrijednosti ugrađenih u Sjevernoatlantski ugovor.

Članstvo u YATA Montenegro je na volonterskoj osnovi.

Zainteresovani kandidati/kinje mogu poslati svoj CV i motivaciono pismo na adresu [email protected], sa naznakom prijava za članstvo u YATA.

Kandidati/kinje koji uđu u uži izbor će, po završetku konkursa, biti pozvani na intervju.

Konkurs je otvoren do 25. maja 2022. godine, a pravo na prijavu imaju kandidati/kinje od 18 do 28 godina.

Predsjednica YATA Montenegro,

Milica Đukanović

Podijelite na:

Povezani članci

Put Crne Gore ka EU: Navigacija istočno-zapadnim struja...
Autorski tekst Azre Karastanović, izvršne direktorice Atlantskog saveza Crne Gore, objavljen u časopisu "Vanguardia Dossier" br. 91 (april-jun 2024)
Kratka istorija NATO saveza i pristupanje Crne Gore
U četvrtak, 4. aprila 2024. godine, obilježavamo 75 godina od osnivanja NATO saveza
Prijavite se za Nagradu za etičko novinarstvo
Međunarodna organizacija ARTICLE19 i Atlantski savez Crne Gore pozivaju novinare da se do 12. aprila prijave za nagradu za etičko novinarstvo
Čestitka Švedskoj povodom pristupanja NATO-u
Čestitku je ambasadorki Kraljevine Švedske uputila predsjednica Atlantskog saveza Crne Gore, prof. Milica Pejanović-Đurišić
Građani dali preporuke za reformu procesa odlučivanja
U projektu je učestvovalo 50 građana iz cijele Crne Gore, prethodno odabranih po principu reprezentativnog uzorka, a diskusijama je upravljalo 10 moderatora
Konkurs za prijem novih članova YATA
Prijavite se na Newsletter