Atlantski savez partner međunarodne konferencije o održivom razvoju

Atlantski savez Crne Gore partner je međunarodne konferencije „Koliko privatni sektor doprinosi održivom razvoju ekonomija u razvoju u Evropskoj uniji i zemljama kandidatima za članstvo u Jugoistočnoj Evropi“.Konferencija, koju organizuje Centar Kozmetski (The Kozmetsky Center),  održaće se putem ZOOM vebinara 28. i 29. septembra od 16:30 do 22 sata po centralno-evropskom vremenu.

Riječ je o šestoj po redu godišnjoj seriji konferencija koje se organizuju na temu transatlantske bezbjednosti, a koje se održavaju u saradnji sa Centrom za evropske studije i Centrom za ruske, istočnoevropske i evroazijske studije na Teksaškom univerzitetu u Ostinu.

Osim Atlantskog saveza Crne Gore partneri konferencije su  Savjet za svjetska pitanja iz Ostina i Poslovni samit Teksas-EU. Konferencija će okupiti akademske eksperte iz oblasti ekonomija u razvoju, predstavnike američkih i evropskih politika, kao i američke i globalne lidere iz svijeta privatnog sektora/investicija, koji će podijeliti njihovo profesionalno iskustvo, viziju i istraživanja.

Na konferenciji će, između ostalih, govoriti predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore, dr Savo Kentera, dekan Globalnog biznisa Univerziteta Tafts, dr Baskar Čakravorti, direktorica Instituta za tržišta u razvoju na Univerzitetu Kornel, dr Lurdes Kazanova, ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama, dr Milica Pejanović-Đurišić, nekadašnji šef srpske diplomatije, Vuk Jeremić, gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, potpredsjednica Mreže za održivi razvoj UN-a, dr Fibi Kunduri i mnogi drugi.

Lideri globalnih sektora velikih korporacija (Tesla, Dell, Whole Foods) pozvani su da pruže saznanja zasnovana na iskustvima u oblasti održivog razvoja, investicija i djelovanja kako u Teksasu tako i širom svijeta.

Svi zainteresovani za praćenje konferencije mogu se registrovati putem LINKA.

Podijelite na:

Povezani članci

Put Crne Gore ka EU: Navigacija istočno-zapadnim struja...
Autorski tekst Azre Karastanović, izvršne direktorice Atlantskog saveza Crne Gore, objavljen u časopisu "Vanguardia Dossier" br. 91 (april-jun 2024)
Kratka istorija NATO saveza i pristupanje Crne Gore
U četvrtak, 4. aprila 2024. godine, obilježavamo 75 godina od osnivanja NATO saveza
Prijavite se za Nagradu za etičko novinarstvo
Međunarodna organizacija ARTICLE19 i Atlantski savez Crne Gore pozivaju novinare da se do 12. aprila prijave za nagradu za etičko novinarstvo
Čestitka Švedskoj povodom pristupanja NATO-u
Čestitku je ambasadorki Kraljevine Švedske uputila predsjednica Atlantskog saveza Crne Gore, prof. Milica Pejanović-Đurišić
Građani dali preporuke za reformu procesa odlučivanja
U projektu je učestvovalo 50 građana iz cijele Crne Gore, prethodno odabranih po principu reprezentativnog uzorka, a diskusijama je upravljalo 10 moderatora
Atlantski savez partner međunarodne konferencije o održivom razvoju
Prijavite se na Newsletter