Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić na 2BS Forumu

Vlada će raditi na svemu onome što je u izvještaju ocijenjeno negativnim i truditi se da otkloni nedostatke na zadovojstvo svih građana, saopštio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Najvažniji elementi se nalaze u poglavljima 23. i 24, a vi navodite da su najbolji rezultati zabilježeni u poglavlju 24., rekao je Krivokapić na 2bs forumu. Međutim, Premijer je istakao da da je pogrešno da se cijeli uspjeh kada je riječ o ovom poglavlju pripiše samo jednoj osobi, a ne cijeloj Vladi. Smatram da je pogrešan pristup navoditi i izdvajati imena pojedinaca, jer se onda čini da neko pokušava da predstavi ovu Vladu disfunkcionalnom.

Krivkapić je saopštio da se ne slaže sa tezom, koja se često provlači u različitim izvještajima, da je crkva fokus rada ove Vlade.

To nikako nije tačno. Mi samo ukazujemo na naše nasljeđe, a to nasljeđe je bilo vezano za lošu legislaturu koja je imala cilj da ugrozi imovinu crkve, kazao je Krivokapić

Prema Krivokapićevim riječima, neko je u posljednjih 10 mjeseci svjesno pokrenuo pitanje crkve, pa je tako ona postala instrument u rukama medija. Vlada radi sa građanima kako bi im pokazala da su vladavina prava i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije fokus našeg evropskog puta, dodao je on.

Premijer se osvrnuo i na rad prethodne Vlade, koja se prema njegovim riječima nije dotakla ključnih oblasti kakve su sudstvo i zarobljene institucije.

Želim da CG bude jaka kroz jake institucije koje će biti nezavisne, nepristrasne i okrenute svojim građanima, investitorima i svima zainteresovanim. CG je država svih svojih građana, istakao je Krivokapić

On je dodao i da bez obzira na koaliciju na čijem ječelu, da želi da se Crna Gora vodi demokratijom i demokratskim principima.

Odgovarajući na pitanja o sektoru bezbjednosti prmeijer Zdravko Krivokapić je istakao da na Na čelu ovog sektora sada imamo vrlo kvalifikovanu osobu, i on se upravo vratio iz jedne od najcjenjenijih država u Evropi. Ključno je da je ova Vlada proevropski i pro NATO orjentisana, te da nemamo drugi put, dodao je on.

Krivokapić je i komentarisao moguću rekonstrukciju Vlade. On smatra da nije u pitanju rekonstrukcija već poboljšanje ove Vlade. Ova Vlada je usoješna Vlada što potvrđuje naš rad i je zahvaljujući vizionarskom pristupu da CG treba da bude Evropa sada i ovdje, kazao je Krivokapić. On smatra da je neophodno da ojačamo civilnu prirodu ove države.

Na kraju Krivokapić je zakljčio da je potrebno da prestanemo da govorimo o velikim političkim razlikama, te da se ujedinimo.

Podijelite na:

Povezani članci

ASCG institucionalni partner NATO Public Foruma
NATO Public Forum će se održati tokom NATO samita u Vašingtonu 10-11. jula 2024. godine
Profesionalno novinarstvo odgovor na maligne uticaje
Akt o digitalnim uslugama (DSA), Evropski akt o slobodi medija (EMFA) i Regulativa o transparentnosti i ciljanju u političkom oglašavanju tema panela "Zakonodavstvo EU o informacionom ekosistemu"
Monitoring medija: Najviše se manipuliše činjenicama
Rezultate monitoringa predstavili smo na konferenciji “Informacioni ekosistem i borba protiv stranog uticaja i manipulacije informacijama - lokalna, regionalna i evropska perspektiva” u Podgorici
Cerović: Igranje na kartu polarizacije vodi ka sukobima
Radionicu na temu polarizacije i nacionalizma u Crnoj Gori „Unapređenje demokratije kroz međusobno razumijevanje“ vodio je komunikolog Radoje Cerović
7 godina članstva u NATO: Crna Gora kredibilan partner ...
Crna Gora je kredibilan partner NATO-a, a njena vojska, učešćem u brojnim misijama i aktivnostima, doprinosi bezbjednosti crnogorskih i svih građana Alijanse, poručeno je povodom sedam godina članstva...
Bolje iskoristiti prednosti NATO članstva
Izjava predsjednice Atlantskog saveza Crne Gore, prof. dr Milice Pejanović-Đurišić, povodom sedam godina članstva Crne Gore u NATO.
Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić na 2BS Forumu
Prijavite se na Newsletter